Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

El missatge conjunt de l’exili i la presó: “Per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser”

Dolors Bassa, Antoni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, OriolJunqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira,Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull han signat una carta conjunta

Redacció
Redacció 09/09/2019
Imatge d'un acte conjunt de l'ANC i Òmnium / Assemblea

Els presos polítics i els membres del govern a l’exili han fet una crida conjunta a celebrar una Diada “massiva amb serenitat, maduresa, generositat i la determinació de l’1 d’octubre”. La carta ha estat signada Dolors Bassa, Toni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira,Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull.

Tots ells asseguren que l’11 de setembre ha de ser “la millor avantsala” a la resposta de la sentència del judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem. Sota el títol Dignitat democràtica i llibertat, els presos i exiliats aposten per oferir al món un missatge “clar” i “inapel·lable” d’uns carrers plens de “compromís i transversalitat”.

El text destaca que la societat catalana “rebutja la repressió” i que vol decidir el futur “amb llibertat”. Esperen que la manifestació sigui la “millor oportunitat” per escenificar la “força” i “potencial” del moviment sobiranista. “L’única sentència justa és l’absolució de tots els encausats dels diferents tribunals i el final de tots els processos judicials i policials”, reclamen.

 

Relacionats