Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El metge Xavier Aldeguer i la periodista Núria Riquelme, números 2 i 3 de Junts per a les municipals a Girona

L’alcaldable, Gemma Geis, presenta els primers quinze membres de la candidatura i remarca que és una llista plural

Agències 18/03/2023

El metges Xavier Aldeguer i la periodista Núria Riquelme seran els número 2 i 3 de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions municipals de Girona. Aquest dissabte, l’alcaldable, Gemma Geis, ha presentat els primers quinze llocs de la candidatura i ha remarcat que és una llista plural perquè incorpora noms de diversos barris de la ciutat i de sectors destacats. Són, segons ha subratllat, perfils pensats “per desenvolupar aquesta ciutat de talent, connectada i amb valors que volem que sigui Girona”. “És una llista formada per persones que estimen Girona, molt preparades, amb vocació de servei públic i que volen destinar una part de la seva vida a la ciutat i a la seva gent”, ha dit Geis.

 

La candidata per Junts també ha remarcat que la candidatura té representació de molts barris i que això “dona una visió àmplia de la ciutat”, igual com també és una llista “connectada a diferents sectors” com la sanitat, l’emprenedoria, l’associacionisme, l’eduació, l’esport, la cultura, l’economia, la música, la universitat, el sector alimentari, el tecnològic i el món del dret.

 

La candidata ha desgranat la candidatura durant l’acte i ha exposat que han dissenyat la llista buscant conformar un equip de professionals preparats per treballar en els eixos prioritaris que es marquen, com desenvolupar iniciatives encaminades a promoure la salut i els esports; la modernització i digitalització de l’administració; una educació amb valors i inclusiva; la planificació de la ciutat davant els reptes de la transició energètica i la sostenibilitat; el reforç de la comunicació per apropar l’ajuntament a la ciutadania i fer-la partícip del seguiment i presa de decisions; l’impuls de l’ecosistema emprenedor i de recerca; o la gestió rigorosa i transparent de l’administració.

 

El metge digestòleg, Xavier Aldeguer, ocuparà el segon lloc d’aquesta llista, i la periodista i comunicadora Núria Riquelme anirà de 3. Els actuals regidors d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, Ma. Àngels Planas, i de Territori, Lluís Martí, seran els números 4 i 5. Els seguiran la infermera, psicòloga i membre de la Junta del Col·legi d’Infermers i Infermeres de Girona, Sílvia Bosch; l’advocat i membre del grup de voluntaris Dret de Defensa Girona, Albert Carreras; l’economista i auditora Mercè Garcia; l’empresari del sector carni i auditor de qualitat, Jordi Utiel; la professora de música i compositora Mercè Rigau; l’actual cap de sala de l’Auditori de Girona i llicenciada en ADE i Economia, Anna Sellabona; l’enginyer informàtic i expert en sistemes de gestió i qualitat de la UdG, Santi Cots; la secretària de l’Associació de Veïns de Sant Narcís, Sònia Valero; el director general del Bàsquet Girona i assessor financer, Xavier Gasau; i l’emprenedor i impressor Lluís Masdevall.

 

L’acte l’ha obert l’exconsellera de Salut Marina Geli, que tancarà la llista.