Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

El Govern torna a evitar abordar les discrepàncies entre JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona

També descarta un avançament electoral i elaborarà els pressupostos del 2020

Avatar
Agències 16/07/2019
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa

El Govern ha evitat per segona setmana consecutiva abordar en la seva reunió setmanal les discrepàncies que han sorgit entre els dos socis que el formen, JxCat i ERC, pel pacte que JxCat ha teixit amb el PSC per governar la Diputació de Barcelona. “Són unes discrepàncies que corresponen als partits polítics (JxCat-ERC). Al Govern no s’ha posat sobre la taula aquest fet. No se n’ha parlat, no tenim res a dir”, ha dit en roda de premsa la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

L’Executiu català tampoc no ha tractat l’última discrepància entre JxCat i ERC, que va sorgir aquest cap de setmana, sobre la necessitat de convocar eleccions anticipades o no, i Budó ha assegurat que els dos socis estan d’acord que la potestat d’avançar els comicis “només correspon” al president de la Generalitat, Quim Torra.

El Govern descarta un avançament electoral i elaborarà els pressupostos del 2020

Així, la portaveu del Govern ha insistit que descarta un avançament electoral a Catalunya com a resposta a una eventual sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en el judici de l’1-O: “No s’ha posat sobre la taula”. Ha afirmat que la prova que les eleccions estan descartades és que la Conselleria d’Economia, que dirigeix el vicepresident Pere Aragonès, “ha comunicat la voluntat de dur a terme els pressupostos de la Generalitat del 2020”.

Budó ha recalcat que la voluntat de l’Executiu català no només és elaborar els comptes, “sinó poder-los executar”, cosa que evidencia, al seu parer, que avançar la convocatòria electoral no entra en els seus plans, una opinió que comparteixen els dos socis de l’Executiu (JxCat-ERC), ha recalcat. Per tal d’aprovar els pressupostos del 2020, el Govern buscarà aliances i no descarta cap possible soci.

Relacionats