Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El Govern presenta recurs al TSJC i enllesteix un decret “diferent” al de Cambray per afrontar el 25% en castellà

L’executiu admet que “no hi ha massa temps” però busca una resposta des del “màxim” nombre de grups polítics

Agències 17/05/2022
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa Data de publicació: dimarts 17 de maig del 2022, 14:26 Localització: Barcelona Autor: Natàlia Segura

El Govern ha presentat un recurs de reposició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la interlocutòria que li donava 15 dies per executar la sentència del 25% del castellà a les aules. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qüestionen la “legitimitat” de l’Assemblea per una Escola Bilingüe i demanen que no s’apliqui el termini de 15 dies fins que es resolgui el recurs.

En paral·lel, Plaja ha anunciat que estan ultimant un nou decret “diferent” al del conseller d’Educació, Josep González Cambray. Mentre Educació continua treballant en la seva proposta, el Govern vol enllestir en “els pròxims dies” un decret llei per protegir les direccions dels centres de l’última interlocutòria del TSJC.

“El que es vol és que es pugui donar resposta des del Govern, des del Parlament i des de l’àmbit judicial”, ha dit Plaja, preguntada per les converses a la cambra sobre l’acord per reformar la llei de política lingüística després que Junts es desmarqués del pacte inicial amb ERC, PSC-Units i els comuns.

En aquest sentit, Plaja ha defensat que s’ha de donar una “resposta” a la sentència del TSJC que “no sigui d’un o dos grups” polítics, sinó del “màxim” nombre de partits. “És veritat que no hi ha massa temps, però encara no estem treballant a contrarellotge. Hi ha marge per acabar-ho de polir i concretar”, ha remarcat. El termini per aplicar la interlocutòria s’esgota el 31 de maig.