Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El govern espanyol pacta amb ERC que els interins amb una plaça no convocada durant 10 anys no hauran de fer oposicions

Les plataformes d’interins rebutgen l’acord perquè “deixa fora pràcticament tot el col·lectiu”

Avatar
Agències 21/07/2021
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, aquest 12/11/2020 al Congrés dels Diputats (horitzontal)

El govern espanyol ha arribat a un acord d’última hora amb ERC que ha permès salvar la votació al Congrés dels Diputats per convalidar el decret llei sobre la temporalitat a l’administració pública. Gràcies al pacte, es tramitarà com a projecte de llei l’actual document a partir del setembre. Un dels punts de l’acord planteja que els interins que ocupin una plaça no convocada durant 10 anys no hauran de fer oposicions, sinó que se’ls farà un concurs de mèrits. La Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal i la Plataforma d’Interins de Catalunya han rebutjat un acord que “deixa fora pràcticament tot el col·lectiu”.

La portaveu de la PIC, Ruth Gras, ha dit a l’ACN que el moviment de PSOE, Podemos i ERC és “una traïdoria amb totes les lletres”. La representant del col·lectiu d’interins ha explicat que amb els últims plans d’estabilització que el govern espanyol va pactar amb els sindicats majoritaris es van convocar “totes les places més antigues”.

 

Així doncs, “les treballadores socials estarien fora perquè ja tenen les places convocades, les auxiliars de geriatria estarien fora, els tècnics superiors, els treballadors de biblioteques i d’arxius, les tècniques especialistes en educació infantil, els agents rurals i forestals, els docents, etc”. “No sé qui quedaria per poder aplicar”, ha lamentat.

 

A banda d’aquesta qüestió, s’ha retirat de la normativa el termini de 31 de desembre de 2021 per publicar i convocar els nous processos d’estabilització. Després de la votació, s’ha fixat un nou límit de 4 mesos des de l’entrada en vigor de la futura llei.

 

El decret llei es basava en un acord entre el Ministeri de Política Territorial, liderat en aquell moment per Miquel Iceta, amb les centrals sindicals majoritàries de la Funció Pública- CCOO, UGT i CSIF-. El pacte entre sindicats i administració incloïa indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mesos per al personal temporal que no aconsegueixi una plaça en una oposició, alhora que s’establia un màxim de 3 anys per cobrir un lloc de feina a l’administració amb personal eventual.