Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

El govern espanyol busca una “fórmula equilibrada” per perpetrar un nou engany contra la llengua catalana a la Llei Audiovisual

Fonts de la Moncloa intercanvien propostes amb ERC que de moment queden lluny dels mínims acceptables

Redacció 06/12/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, aquest 3/9/2020

El govern espanyol busca una “fórmula equilibrada” per introduir la producció, doblatge i subtitulació del català, el basc i el gallec a la nova Llei Audiovisual i, de retruc, resintonitzar amb ERC, un soci preferent. Una setmana després que el mateix executiu espanyol donés per fet que les quotes no es podrà imposar a les grans plataformes com Netflix o HBO, els negociadors d’un equip i l’altre intercanvien propostes. Ara per ara, segons fonts de l’executiu, el govern espanyol treballa amb aquesta “fórmula equilibrada” on hi haurà “elements de tota mena”. “Hi estem treballant. Hi ha papers sobre la taula i cal veure’ls”, apunten.

Altres fonts de l’executiu espanyol assenyalen que no hi ha cap dubte que la relació amb ERC es reconduirà. Els republicans van renunciar a presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat al tràmit al Senat ja que no tenen suficients vots per tombar els pressupostos, i l’executiu apunta que disposa d’una majoria prou robusta per esgotar la legislatura.