Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern demana 15 dies al Tribunal de Comptes per completar els tràmits administratius dels avals

El termini dels 34 investigats per aportar els 5,4 milions d’euros de fiances acaba aquesta mitjanit

Redacció
Redacció 21/07/2021
Pla general de l'entrada de la seu del Tribunal de Comptes al carrer Torrelaguna de Madrid on estan citats els 40 excàrrecs del Govern per les despeses d'acció exterior, el 29 de juny de 2021 (horitzontal)

El Govern va presentar ahir dimarts davant del Tribunal de Comptes un recurs en què demana una pròrroga de 15 dies per completar els tràmits administratius per poder avalar les fiances de 5,4 milions d’euros que reclama als 34 investigats per presumptes despeses fraudulentes relacionades amb l’activitat de la Generalitat a l’exterior. El recurs, que signa el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, en nom de l’executiu, argumenta que les dues setmanes són necessàries per comprovar que tota la documentació presentada per les persones que s’acullen al Fons Complementari de Riscos de la Generalitat, creat per avalar les fiances, és correcta. Cal recordar que el termini per aportar les fiances acaba aquesta mitjanit.

La mateixa normativa del fons atorga a la Generalitat un termini de 10 dies hàbils per completar tràmits administratius. En aquest sentit, el recurs indica que l’última sol·licitud es va presentar ahir mateix, per la qual cosa entén que correspon la pròrroga de 15 dies per resoldre l’expedient.