Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

El Gobierno se’n fot del blindatge del català a la llei de l’audiovisual

La ministra Rodriguez no és creu que ERC voti no als pressupostos per la manca de suport a la llengua catalana

Redacció
Redacció 25/10/2021
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

Els partits independentistes ja no fan por al govern espanyol

Ho dèiem aquesta setmana a la nostra editorial, els partits independentistes ja no fan por al govern espanyol, i en poques hores Isabel Rodríguez ho ha confirmat i ha afirmat aquest dilluns que no es pot creure que una força política com ERC, “amb el que representa i la responsabilitat institucional que té en aquests moments presidint la Generalitat” pugui condicionar el seu sí als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) al fet que la futura Llei de l’audiovisual espanyola blindi el català. “Em sembla molt lloable, està molt bé, perquè també estan defensant la seva llengua i la seva cultura i per suposat ho respectem”, ha indicat en declaracions a TVE la portaveu del govern de Pedro Sánchez. “Però els PGE són molt més per al país en el seu conjunt i també són una oportunitat per a Catalunya”, ha reblat.

Rodríguez ha recordat que la llei de l’audiovisual està en tramitació a “l’àmbit intern” del govern, per la qual cosa encara no se sap al detall què dirà ni com ho farà. Però en tot cas la també ministra de Política Territorial ha afirmat que a l’executiu són “respectuosos” amb la diversitat i “curosos” amb les llengües cooficials de l’Estat, per la qual cosa no s’ha tancat a poder estudiar el plantejament d’ERC pel que fa a al blindatge del català.

 

Però més enllà d’això ha reiterat que els PGE són “molt més per al país en el seu conjunt i també són una oportunitat per a Catalunya”.