Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Gobierno obliga a tancar el MNAC per la visita de Felipe VI i un artista li reclama 100€

Potser, el monarca vol estalviar-se així les mostres de rebuig que la ciutadania li ha mostrat cada cop que ha trepitjat Catalunya els últims anys

Redacció
Redacció 26/06/2019
Els reis d'Espanya, en una imatge d'arxiu

El MNAC ha anunciat que romandrà tancat tot aquest dijous, 27 de juny, a petició de la Delegació del Gobierno per la visita de Felipe VI, qui presidirà el sopar de gala de la Nit de la Logística i la cerimònia d’entrega dels Premis SIL. Segons un comunicat del museu, el Gobierno els ha traslladat que “realitzada la reunió de coordinació, en matèria de seguretat, amb motiu de la visita del Rei a Catalunya per a presidir el sopar de gala de la ‘Nit de la Logística’ i la cerimònia d’entrega dels ‘Premios SIL’, i efectuat l’anàlisi de riscs pels cossos policials, s’ha acordat requerir a la direcció del MNAC que las instal·lacions del citat Museu estiguin tancades” durant tot el dia.

El Departament de Cultura ha lamentat “la posició de no acceptar cap proposta alternativa que passaria per permetre que el Museu obrís les portes amb normalitat durant el matí de dijous i les tanqués amb prou hores d’antelació per permetre l’aplicació de totes les mesures preventives per garantir la seguretat de tots els actes de la nit de la Logística”. En aquest sentit, ha lamentat que la Delegació hagi actuat amb “un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del Museu” i ha considerat que el tancament “comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà negativament la imatge del centre”. El museu té 3.000 visitants diaris i estaven programats per aquest dijous 11 grups amb visites guiades que s’han hagut de cancel·lar i – segons el Departament de Cultura- “cal tenir en compte que, atesa l’època de l’any, el Museu rep aquests dies una gran afluència de visitants”.

I és que el fet que el monarca espanyol vulgui passar el més desapercebut possible a Catalunya (potser, per a estalviar-se les mostres de rebuig que la ciutadania li ha mostrat en les seves darreres visites) ha afectat molta gent. També a l’artista català Oriol Fuster Cabrera (ivaquexuta) que -segons ha avançat ‘El Nacional’- ha reclamat 1o0 euros a Felipe VI perquè no podrà fer demà l’acte al MNAC que tenia previst i pel qual s’havia comprat un bitllet a Barcelona des de Suïssa per aquest import.

Cap conseller rebrà Felipe VI

Cap membre del consell executiu del Govern assistirà aquest dijous a la Nit de la Logística. Segons han confirmat fonts del govern, la Generalitat estarà representada pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director general, Xavier Flores. El monarca serà a Barcelona per acudir al sopar i l’entrega de premis SIL i fer una sèrie d’audiències al palau Albéniz, entre d’altres al president de Foment, Josep Sánchez Llibre.