Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Gobierno anuncia un Consell de Ministres a Barcelona abans d’acabar l’any

El Gobierno celebrarà abans de finals d’any un Consell de Ministres a Barcelona i un altre a Andalusia amb l’objectiu de tractar i aprovar mesures que interessin en particular als […]

Avatar
Agències 28/08/2018
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

El Gobierno celebrarà abans de finals d’any un Consell de Ministres a Barcelona i un altre a Andalusia amb l’objectiu de tractar i aprovar mesures que interessin en particular als ciutadans d’aquests territoris (en matèria de sanitat, educació o infraestructrures), segons ha anunciat aquest dilluns el president espanyol, Pedro Sánchez.

El mateix dia que des de Waterloo el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president a l’exili, Carles Puigdemont, exigien a Sánchez un projecte polític per a Catalunya basat en fets, ell els replicava que el seu programa consisteix a “unir als catalans entorn d’un projecte que superi aquesta crisi de convivència”.

En opinió de Sánchez, alló que aglutina a la majoria dels catalans no és la independència, sinó l’autogovern, amb el qual el seu Executiu pretén ser “escrupolosament respectuós”. Prova d’això, ha dit, és la seva disposició a retirar recursos plantejats davant el Tribunal Constitucional per anteriors governs a algunes lleis catalanes.

Per tot això, ha anunciat que el Gobierno no només practica una política de mà estesa a Catalunya, sinó que a més aquesta política es tradueix en fets i mesures concretes.