Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El cost d’afavorir sindicats d’obediència espanyola

El secretari general de CCOO dona per perduda la planta de bateries a Catalunya i ja la veu a l’Aragó i és queda tranquil traslladant el problema al Govern català

Redacció
Redacció 28/04/2021
Pla obert del secretari general de CCOO, Javier Pacheco i d'UGT, Camil Ros, en una roda de premsa de presentació dels actes de l'1 de maig, el 27 d'abril del 2020 (Horitzontal)

El secretari general de CCOO diu al diari ‘Ara’ que és “pessimista” i que el projecte es farà a l’Aragó

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha assegurat aquest dimecres que és “pessimista” sobre la possibilitat que la planta de bateries elèctriques s’instal·li a Catalunya, que creu que acabarà a l’Aragó. En una entrevista al diari ‘Ara’, Pacheco ha afirmat que “la pèrdua d’influència política” de Catalunya “s’emportarà moltes coses, i una d’elles serà la planta de bateries”. Segons ell, “la partida s’ha jugat malament” i altres comunitats autònomes tenen més influència per adjudicar-se el projecte. “Hi ha molts números que la planta sigui a l’Aragó”, ha dit Pacheco, destacant la “influència” que té el seu president, Javier Lambán, al govern espanyol, que és qui, en gran part, haurà de decidir el destí del projecte.

Formar part d’Espanya ens costarà la fabrica de bateries, el que no explica Pacheco

Pacheco ha dit que els sindicats catalans faran “tot el possible” perquè la planta de bateries elèctriques sigui a Catalunya, però ha lamentat que la manca de Govern dificulta la situació. Segons Pacheco, els polítics “estan jugant amb foc” perquè la situació econòmica, social i laboral “no espera” i “la gent ho està passant malament”.

Sobre Nissan, el secretari general de CCOO ha lamentat que no s’hagi impulsat activament un projecte per accedir a fons europeus i reindustrialitzar la fàbrica. Amb tot, ha demanat que s’accelerin les converses per reindustrialitzar la planta i ha advertit que, sense solució de futur, Nissan no pot marxar el 31 de desembre.

“Si no hi ha projecte, els direm que encara no marxen”, ha avisat, remarcant que les mobilitzacions podrien fer allargar el període d’estada de la multinacional nipona a Catalunya.

 

Tot i això, Pacheco ha demanat que no calgui arribar a aquest punt i que es trobi un projecte de reindustrialització potent que permeti mantenir els 1.600 llocs de feina pactats.

 

A l’entrevista, el secretari general de CCOO també ha criticat com s’estan gestionant els projectes de fons europeus, liderats sobretot per grans empreses de l’Ibex35 i oligopolis, i deixant fora el gruix del teixit empresarial, format per pimes.

 

Pel que fa al Primer de Maig, Pacheco ha dit que la situació econòmica és “la més greu” que hem conegut des de la postguerra i que cal defensar l’escut social.