Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

El congrés fundacional d’Impulsem Lleida escull Manel Solé com a secretari general

El nou partit d’alcaldes de Ponent de l’òrbita del PDeCAT es marca l’objectiu de ser “decisius” en les municipals

Agències 25/09/2022

Impulsem Lleida ha celebrat aquest diumenge el seu congrés fundacional en què ha escollit Manel Solé, alcalde de la Granja d’Escarp, com a secretari general d’aquesta nova formació integrada per alcaldes del PDeCAT o pròxims al partit. La jornada s’ha celebrat al CAMP de Juneda (Garrigues) i ha aplegat més d’un centenar de persones del món local de les comarques de Lleida. A banda de Solé, el comitè executiu del partit el formen Antoni Villas, Aida Gabernet i Joan Gilart. La formació es marca com a objectiu ser “decisiva” en les properes eleccions municipals del 2023 i prometen “plantar cara” a “l’abandó d’inversions, infraestructures i serveis bàsics” que, segons diuen, Ponent pateix des de fa anys per part de les administracions.

 

El comitè executiu d’Impulsem Lleida està format per l’alcalde de Juneda, Antoni Villas (president), l’alcalde de La Granja d’Escarp, Manel Solé (secretari general), la regidora de Bellpuig, Aida Gabernet (secretària de política municipal) i l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart (secretari d’organització).

 

Les primeres paraules del líder d’Impulsem Lleida han estat d’agraïment cap a les persones que han organitzat el primer congrés i cap als tres membres del comitè executiu. Acompanyat d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i persones de la societat civil lleidatana, Manel Solé ha assegurat que “som gent que hem trepitjat el carrer i per tant, som coneixedors i coneixedores de les mancances, greuges i també oportunitat dels nostres pobles i del nostre territori”. I ha afirmat que “tenim experiència servint a les persones, tenim projecte, tenim idees i tenim equip”, a més d’assegurar que “la política del futur passa per la proximitat i les relacions humanes, i això és Impulsem Lleida”.

 

Davant el plantejament de possibles pactes de cara a les pròximes eleccions, Solé ha assegurat que “la política és negociar i per tant, no volem pactes de cadires, sinó una carpeta lleidatana on el territori sigui el centre”. Envoltat de més de 100 persones amb vincles municipals, Solé ha afirmat que “Impulsem Lleida és i serà un actor decisiu en les properes eleccions municipals per al territori de Lleida”.

 

El nou líder ‘’Impulsem ha manifestat la situació “d’anys d’oblit i abandó d’inversions, infraestructures i serveis bàsics que pateixen les comarques lleidatanes i els seus ajuntaments per part d’institucions i administracions”. Davant aquesta situació, els presents en aquest congrés s’han conjurat per “plantar-hi cara” i retornar l’esperança.