Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El combat pel lideratge de Cs: Bal vol guerra i Arrimadas segueix convençuda que acabarà rectificant

Els dos polítics es disputen la presidència del partit amb objectius de futur molt diferents

Sílvia Reyner 06/12/2022
Bal i Arrimadas, els actuals candidats a la presidència de Ciutadans

El vicesecretari general i diputat al Congrés, Edmundo Bal, ha anunciat que pretén disputar el lideratge del partit a l’actual presidenta, Inés Arrimadas. Davant aquesta declaració d’intencions, Arrimadas ha optat per continuar predicant el que ja fa setmanes que és el mateix discurs i ha reiterat que està “convençuda” que Bal “rectificarà” i retirarà la seva candidatura.

Però això no és el que el nou candidat a la presidència del partit sembla que vulgui fer, de manera que la crisi interna segueix dins la cúpula de Ciutadans. Arrimadas aposta per una “candidatura d’unitat” que Bal no té intenció de firmar. La llista unitària té cada vegada un regust més utòpic i Bal va reclutant simpatitzant a mesura que passen els dies.

Tot i això, encara queden membres del partit que confien en un projecte “conjunt i unitari”. És el cas del  líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, qui ha confessat tenir “molt bona sintonia personal” amb Bal, però ha expressat el desig d’aconseguir “reconduir les coses” per tal que el partit pugui presentar-se a les primàries amb una candidatura “potent, col·legiada i transversal”.