Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El cava valencià podrà dir-se “cava de Requena”

La DO Cava no acceptava l’ús del nom de Requena per no crear confusions amb la DO de vins d’Utiel-Requena

Redacció 07/12/2022
Diverses ampolles de cava a la línia d'etiquetatge (ACN)

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha reconegut el dret dels productors valencians de cava d’utilitzar el nom de Requena en la comercialització dels seus vins escumosos. Així, el tribunal ha estimat el recurs presentat per la Generalitat Valenciana i l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena contra la intenció del consell regulador de la DO Cava, amb el suport del Ministeri d’Agricultura, d’impedir utilitzar als escumosos de Requena l’ús de la identificació del seu origen.

L’argument de la DO Cava i del Ministeri era un suposat risc de confusió a causa de l’existència d’altres vins, no escumosos, que estan aplegats sota la DO Utiel-Requena.  La Generalitat Valenciana i els productors locals de cava consideren que l’ús del nom de Requena és acceptat de mutu acord entre els productors de cava de Requena i els viticultors aplegats a la DO Utiel-Requena. El tribunal ha tingut en compte “la coexistència pacífica” de la DO Utiel-Requena amb el cava de Requena.

La consellera de Agricultura, Isaura Navarro, ha expressat que “es tracta d’un gran èxit que permet seguir creixent en la promoció del cava de gran qualitat de Requena, la nostra marca de proximitat”.