Divendres, 18 de setembre de 2020 - Edició 785
La República

El BOPC publica les resolucions proposades pels grups sobre la monarquia però encara no les aprovades al ple

Que declara que “Catalunya és republicana i, per tant, no reconeix ni vol tenir cap Rei”. Falta veure si és publiquen les resolucions aprovades

Redacció
Redacció 10/08/2020
Imatge d'una votació al Parlament

Al final de la transcripció literal de la proposta s’inclou, entre parèntesi i en cursiva, que la proposta de resolució “és imputable, a l’efecte de còmput, al grup parlamentari de Junts per Catalunya”.

La votació es va produir el divendres passades les 22.00 hores perquè el ple es va retardar a causa de les peticions de reconsideració que van presentar tant Cs com PP a l’admissió a tràmit de diverses resolucions impulsades pels partits independentistes, ja que consideraven que són inconstitucionals i contravenen la doctrina del Tribunal Constitucional (TC).

Resolució Parlament sobre la monarquia

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat aquest dilluns les propostes de resolució presentades divendres pels grups parlamentaris al ple sobre la monarquia i que la Mesa va tramitar. S’hi recullen totes les iniciatives registrades pels grups, però no encara les aprovades pel ple, que podrien aparèixer en una publicació posterior. Durant la tramitació de les resolucions a la Mesa, els lletrats van alertar que algunes de les iniciatives podien contradir resolucions i del Tribunal Constitucional i, segons fonts parlamentàries, alguns fins i tot van expressar que no les publicarien al BOPC. Això va propiciar una picabaralla al plaer entre els presidents dels grups de JxCat, Albert Batet, i Cs, Carlos Carrizosa.

Relacionats