Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Dubtes al Constitucional per la presó provisional d’Oriol Junqueras

La defensa d’Oriol Junqueras va presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la presó provisional de l’exvicepresident i l’assumpte està creant divisió a l’alt tribunal. El Independiente informa que el […]

Redacció
Redacció 18/01/2019
Oriol Junqueras, vicepresident legítim de la Generalitat i líder d'ERC

La defensa d’Oriol Junqueras va presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la presó provisional de l’exvicepresident i l’assumpte està creant divisió a l’alt tribunal. El Independiente informa que el president de la sala hauria de reformular el text que en principi ha de rebutjar la petició de Junqueras per culpa, en part, de la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans.

El passat mes de novembre, Estrasburg va instar a Turquia a alliberar un diputat kurd, en presó preventiva des de l’any 2016. La raó era que l’empresonament de Selahattin Demirtas vulnera drets fonamentals com la llibertat d’expressió i de participació política.

A partir d’aquí, alguns jutges del Constitucional tenen dubtes i han demanat que “es reforcin els arguments” per avalar l’empresonament del vicepresident legítim de la Generalitat.