Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Diputades, periodistes i treballadores es concentren a les escales del Parlament en contra dels insults a Montero: cal “dir prou”

Hi han assistit representants de tots els grups menys Vox, Cs i PPC

Redacció 24/11/2022
Concentració de diputades, periodistes i treballadores al Parlament contra la violència política contra les dones. Data de publicació: dijous 24 de novembre del 2022, 14:33 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Els insults que la diputada de Vox Carla Toscano va llençar a la ministra d’Igualtat Irene Montero ahir al Congrés dels Diputats han encès protestes arreu el país. El Parlament no n’ha sigut una excepció. Diputades, periodistes i treballadores, entre elles Laura Vilagrà, Tània Verge, Meritxell Serret i Natàlia Garriga, s’han congregat aquest migdia per denunciar-ho. Hi han assistit representants de tots els grups parlamentaris menys Vox, Cs i PPC.

Toscano va acusar a Montero de tenir com a únic mèrit acadèmic “haver estudiar en profunditat Pablo Iglesias“. El rebuig cap a aquest comentari s’ha materialitzat en un manifest que Susana Segovia, presidenta de la Comissió d’Igualtat i Feminismes, ha llegit a les escales del Parlament. “No permetrem que la violència contra les dones en la vida política s’assumeixi com el cost o el preu per a les dones de fer política des de l’activisme o des de les institucions”.

L’objectiu de la congregació ha estat denunciar “la violència masclista que es produeix a la vida política i a l’esfera pública de les dones”. En relació al cas dels insulta a Montero, Segovia ha subratllat que cal “dir prou”. “Per nosaltres i per totes les que vindran, fem valdre el clam feminista que, des de la sororitat, crida que si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

“Denunciem que les discrepàncies polítiques no poden justificar mai els atacs que patim motivats pel gènere, és a dir, que siguem atacades en tant que dones amb comentaris i insults masclistes o misògins que tenen l’efecte d’humiliar-nos i degradar-nos; que es promogui la nostra cosificació quan es comenta la roba que portem o el nostre pes en lloc de la feina que fem, que se’ns menyspreï fent referència a les nostres parelles o familiars, o fins i tot que se’ns amenaci per xarxes socials amb agredir-nos, incloent amenaces de violació“, han exposat.

Com era d’esperar, a la concentració no s’hi ha vist cap representant de Vox, Cs i PPC. Només ha justificat la seva absència la diputada de Ciutadans Anna Grau, que ha explicat que no hi han assistit perquè no compartien part del contingut del manifest que s’ha llegit. “Només es condemna els atacs d’extrema dreta però no d’extrema esquerra”, ha volgut especificar.