Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

“Demà et violo, tinc la polla tan gran com un plàtan”: condemnat un guàrdia civil per assetjar una superior

Un guàrdia civil en pràctiques de la caserna de la benemèrita de Ponts (Lleida) ha estat condemnat per un cas d’assetjament sexual a una companya. “Demà et violaré” o “tinc […]

Gerard Sesé 19/03/2019

Un guàrdia civil en pràctiques de la caserna de la benemèrita de Ponts (Lleida) ha estat condemnat per un cas d’assetjament sexual a una companya. “Demà et violaré” o “tinc la polla igual que aquest plàtan” són algunes de les frases que l’agent va dir a l’assetjada, que va passar tres mesos de baixa i va haver de rebre tractament psicològic. La condemna, però, és d’una multa de 2.100 euros més una indemnització a la víctima d’4.815 euros.

Els fets van passar des de finals de juny i mitjans de juliol del 2017. Durant aquest període de temps, el guàrdia civil en pràctiques va vexar i va assetjar la seva companya, superior en rang i amb cinc anys d’experiència en l’Armada, Tot això segons la sentència judicial segons explica ElEspañol.com.

En el primer, el guàrdia civil en pràctiques es va dirigir a la seva companya en els següents termes: “A veure quan fem un trio amb la meva dona”. A continuació li va fer comentaris sobre les relacions sexuals que mantenia amb la seva dona.

En una altra ocasió, quan anaven de servei a l’aeroport d’Alguaire a bord d’un vehicle, el condemnat va treure un plàtan i es va dirigir cap a la guàrdia civil assetjada: “Mira, jo tinc la polla igual de gran que aquest plàtan. Com un dofí la tinc jo”. En una altra ocasió, ell li hauria xiuxiuejat a l’orella: “Demà et violaré”. Va ser llavors quan va denunciar als seus superiors.

Són tres fets concrets, però la guàrdia civil assevera que totes les converses amb ell giraven sempre al voltant de temes sexuals. “Sóc un llop al llit, sexualment sóc molt bo, a l’Acadèmia tenia totes les ties que volia”, deia ell. Aquestes valoracions eren tan constants que fins als companys de l’agent li demanaven que parés de fer tals comentaris.

L’acusat, per la seva banda, va assenyalar que mai havia assetjat la seva companya i que ni de bon tros li va dir que la violaria. Va al·legar que ella havia patit una ruptura sentimental i que tot es deriva del fet que estava “deprimida” i a la seva “promiscuïtat”.