Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cuixart passarà de la defensa a l’atac al judici de l’1-O

“No presentem un escrit de defensa sinó un escrit d’acusació d’Òmnium Cultural i Jordi Cuixart davant l’Estat”. Són paraules del vicepresident de l’entitat sobiranista, Marcel Mauri, aquest dilluns en un […]

Avatar
Agències 14/01/2019
Jordi Cuixart, president d'Òmnium, en una imatge d'arxiu

“No presentem un escrit de defensa sinó un escrit d’acusació d’Òmnium Cultural i Jordi Cuixart davant l’Estat”. Són paraules del vicepresident de l’entitat sobiranista, Marcel Mauri, aquest dilluns en un acte al Pati de Columnes del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Acompanyat d’una cinquantena de representants del món jurídic, Òmnium ha explicat que fonamenten la seva estratègia jurídica en denunciar la “vulneració de drets fonamentals” com el de llibertat d’expressió i el de reunió i manifestació pacífica, que es tracta d’un judici “sense garanties”, que es vulnera el principi de legalitat penal i que el Suprem jutja el dret a l’autodeterminació.

Així ho han desglossat els advocats Gemma Calvet, Magda Oranich, August Gil Matamala, Carme Herranz i Olivier Peter. “Amb aquest escrit d’acusació volem deixar clar que mai renunciarem a l’exercici dels drets i llibertats fonamentals; davant les lleis que pretenguin restringir-los exercirem tantes vegades com faci falta la desobediència civil pacífica”, han dit.

Manca de separació de poders a Espanya

El mateix Marcel Mauri ha tornat a posar en evidència avui mateix la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, carregant contra el reingrés de María Dolores de Cospedal, exministra amb Mariano Rajoy i exsecretària general del PP, a l’Advocacia de l’Estat. Cospedal ha estat assignada a la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem. No exerceix la seva professió des de 1996, quan va deixar el càrrec d’advocada de l’Estat.