Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Cop del TSJC contra el català a l’escola: obliga un centre de Barcelona a fer una assignatura en castellà sense establir percentatges

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fa una altra estocada al català a les escoles i obliga un centre educatiu de Barcelona a impartir almenys una assignatura principal en castellà, a banda de la de llengua castellana, sense entrar a establir percentatges. Aquesta és la primera sentència que fixa l’obligatorietat de fer classes en castellà després que entrés en vigor el decret del Govern que rebutja l’aplicació de percentatges lingüístics i de la llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari. Resulta preocupant perquè aquesta sentència obre la porta al fet que s’admetin més recursos de famílies que demanen escolaritzar els seus fills en castellà, acabant així amb la immersió lingüística i amb un dels pocs espais on el català és la llengua vehicular dels més petits.

La sentència fixa que “una o unes matèries o assignatures addicionals”, a banda de la pròpiament de llengua castellana, s’hauran d’impartir en aquesta llengua, segons informa l’ACN. A més a més, hauran de ser assignatures “que per la seva importància en el conjunt del currículum i la seva càrrega lectiva puguin ser considerades com a principals”, afegeix el tribunal.

Publicitat

La sentència l’ha presentat amb orgull l’Associació per una Escola Bilingüe, una organització espanyolista que lluita per posar fi a la immersió lingüística malgrat declarar-se “apolítics” i presentar-se com un grup de pares i mares “preocupats”. L’organització, la cúpula de la qual està formada per membres del PP, Cs o UPyD, ha fet servir en ocasions anteriors escoles catalanes i docents catalans per escampar el seu odi contra la llengua i la immersió lingüística.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut