Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Comín demana explicacions als qui van empènyer per la DUI el 27-O i avui en reneguen

Aquest matí s’ha publicat una entrevista a El Punt – Avui on el conseller legítim Toni Comín demana explicacions als líders que el 27-O deien ‘s’havia de fer la DUI […]

Redacció
Redacció 14/04/2019
Toni Comín, número dos de la llista de Junts per Catalunya al Parlament Europeu / ACN

Aquest matí s’ha publicat una entrevista a El Punt – Avui on el conseller legítim Toni Comín demana explicacions als líders que el 27-O deien ‘s’havia de fer la DUI tant sí com no’ i ara no veuen bé l’estratègia unilateral. El polític exiliat creu que les persones que sostenen aquestes posicions han de donar explicacions sobre el canvi del seu pensament. Tal com ho ha afirmat: “El que deia és que, si no som prou per declarar la independència ara, tampoc ho érem els dies previs al 27-O. I si segons qui va dir que s’havia de fer la DUI petés qui petés, potser ara és delicat que surti a dir que l’1-O no va ser un referèndum”.

En la mateixa entrevista afirma: “Si volem arribar al final del camí, tenim el deure i la responsabilitat de preguntar-nos què més volem fer. Que no dic que aquesta sigui la posició d’ERC, la d’eixamplar la base i prou, perquè tots estem d’acord que només així no arribarem al final del camí”. Una via per la qual, creu, Espanya no es veurà obligada a fer cap referèndum a Catalunya.

El candidat de JxCat al Senat creu que la resposta a la situació que viu Catalunya passar per “com a mínim, cal jugar dues o tres cartes més. Una: contribuir al col·lapse institucional del règim del 78 amb la nostra acció política a l’Estat. Dues: la internacionalització”.