Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Comín alça la veu a Europa per advertir que no val la pena protegir l’Estat espanyol i la seva deriva autoritària

L’eurodiputat exiliat de Junts avisa la UE que la “inacció” contra Espanya per “ignorar” la justícia europea “legitima el desafiament” de Polònia

Avatar
Agències 20/10/2021
L'eurodiputat de JxCat Toni Comín a l'Eurocambra

“Val la pena posar en perill el projecte europeu per protegir l’estat espanyol?”, demana Toni Comín, a les institucions de la Unió Europea. L’eurodiputat de Junts considera que la “inacció” contra Espanya per “ignorar” sistemàticament les decisions de la justícia europea sobre la seva immunitat “legitima el desafiament” de Polònia.

“Després poden ser Hongria i altres països”, ha alertat Comín. “Val la pena posar en perill el projecte europeu per protegir l’estat espanyol i la seva deriva autoritària?”, ha preguntat l’eurodiputat exiliat en un debat al ple amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, sobre la cimera de líders europeus que se celebra aquesta setmana a Brussel·les.

Ahir la consellera d’Ensenyament a l’exili, Clara Ponsatí, va denunciar que, segons el seu parer “hi ha dues vares de mesurar” pel que fa a l’aplicació de la llei a la Unió Europea.