Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

Colau segueix condemnant la llengua catalana

Afirma que “És força asfixiant el rollo aquest fiscalitzador de la llengua”

Redacció
Redacció 22/11/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix des de la plaça Universitat per explicar el pla per adaptar la mobilitat de la ciutat pel desconfinament. Imatge del 25 d'abril de 2020. (Horitzontal)

L’alcaldessa ha rebut crítiques per dir que feia servir el castellà per comunicar-se amb “el màxim de gent possible” i s’ha emprenyat amb aquestes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest diumenge que s’estima el català i el castellà “per igual” i ha lamentat “la fiscalització de la llengua”. Ho ha fet a través de Twitter, on ha estat protagonista d’una polèmica per dir en un vídeo que feia servir el castellà per comunicar-se amb “el màxim de gent possible”. Alguns usuaris li han qüestionat la decisió, assegurant que “actituds com aquesta” condemnen la llengua catalana i li han retret que “no és una ‘youtuber’, sinó l’alcaldessa de Barcelona”.


Ús polític i mediàtic de la llengua minoritzada per part de l’alcaldessa de Barcelona

Colau s’ha defensat assegurant que parla català a “tots els actes institucionals, a les rodes de premsa, a les xarxes i a casa amb els fills”. Això sí també ha subratllat que el castellà és la seva “llengua materna” i que a vegades la fa servir per parlar “amb molta gent que no viu a Catalunya” i amb qui compateix molt. “No crec que fer polèmica amb això ajudi al futur del català, en absolut” ha lamentat.

Relacionats