Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Colau proposa a ERC, PDeCAT i PSC pactar els pressupostos de Barcelona, la Generalitat i l’Estat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat aquest dissabte als partits catalans que es van ajuntar “per fer fora al PP” -PDeCAT, ERC i PSC- treballar per aconseguir un pacte […]

Avatar
Agències 06/10/2018
Ada Colau, en una imatge d'arxiu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat aquest dissabte als partits catalans que es van ajuntar “per fer fora al PP” -PDeCAT, ERC i PSC- treballar per aconseguir un pacte de pressupostos per a l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat.

En una roda de premsa després de la jornada ‘Municipalisme transformador i del bé comú’ de CatComú, ha defensat la necessitat d’arribar a un acord “extraordinari global de pressupostos” per garantir els serveis bàsics a la ciutadania.

Ha lamentat que, en el context d'”excepcionalitat política” de Catalunya, els ajuntaments han estat sols per fer front a necessitats de la societat en matèries com habitatge, sanitat o seguretat, i ha considerat que la situació ja és insostenible.

“Això no és una queixa abstracta, és un tema de necessitats bàsiques, de serveis públics bàsics de l’Estat del benestar que no poden fallar”, ha defensat, després d’afirmar que el PP també va dur a terme una política antimunicipalista.

Preguntada per la premsa, ha assegurat que el seu plantejament “és contrari a la idea d’ultimàtum” del president de la Generalitat, Quim Torra, encara que ha assenyalat que la situació dels dirigents independentistes empresonats o la judicialització de la política és greu.

Institucions a “màxim rendiment” 

També ha insistit que, per generar el diàleg necessari per resoldre qüestions de fons com el dret a decidir i un referèndum acordat, cal fer que “les institucions funcionin al màxim rendiment i no al mínim, com ja fa anys que està passant en el cas de la Generalitat”.

Ha mostrat la seva preocupació per com el Parlament s’ha tornat a bloquejar aquesta setmana amb “una forta divisió interna dels partits que governen la Generalitat” i ha ofert afavorir el clima de diàleg des de Barcelona per garantir els serveis públics.

També ha puntualitzat que la seva proposta no implica que ningú renunciï als seus objectius i ha admès que hi ha la possibilitat de no posar-se d’acord en tot, però “falten metges”, guarderies i hi ha infraestructures encallades, com el Corredor Mediterrani.