Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Colau nega cap intercanvi en l’acord pressupostari i insta Maragall a dialogar

L’alcaldessa creu que la posició inicial d’ERC va ser “precipitada” i que cal prioritzar la ciutat a les eleccions

Agències 22/11/2021

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat aquest dilluns que hi hagi cap intercanvi en l’acord pressupostari de la Generalitat entre ERC i els comuns, i ha instat el líder dels republicans a la capital catalana, Ernest Maragall, a dialogar per millorar els comptes de la ciutat.

“No hi ha hagut cap intercanvi, el que s’ha fet és prioritzar Barcelona i Catalunya”, ha subratllat en una atenció als mitjans, on ha opinat que la posició inicial d’ERC sobre els pressupostos de la ciutat va ser “precipitada”, i ha opinat que ara toca prioritzar la ciutat a les eleccions municipals que hi haurà en un any i mig.

Colau ha celebrat la “bona notícia” de l’acord per passar el primer tràmit dels pressupostos de la Generalitat, que porta també aparellat el suport d’ERC als comptes de Barcelona. L’alcaldessa ha assegurat que la prioritat dels comuns sempre ha estat la ciutat, perquè de no aprovar-se els pressupostos catalans, la capital catalana perdria al voltant de 400 MEUR. “Això seria imperdonable en un context de crisi, la ciutadania està cansada del bloqueig i la picabaralla”, ha argumentat.

Així les coses, l’alcaldessa ha emplaçat els grups a parlar, però de manera prioritària s’ha adreçat a ERC, a qui ha recordat que els últims anys han segellat importants acords. “No hauria de sorprendre tant, si el pressupost era bo els anys anteriors, encara més aquest”, ha indicat Colau, que ha remarcat que els comptes són més expansius que mai i incorporen els fons europeus.

L’alcaldessa ha explicat que ja ha contactat amb Maragall i li ha fet una oferta de “diàleg sincer” després d’una primera posició dels republicans contrària als comptes barcelonins que ha titllat de “precipitada”. “A tots ens ha passat alguna vegada”, ha dit Colau, que ha opinat que encara que pugui pesar que queda un any i mig per a les eleccions municipals, “això és molt de temps i la ciutat ara no pot desaprofitar” l’oportunitat.

Després d’insistir un cop més que la ciutadania “no entendria que no hi hagués un acord ara”, ha reiterat la seva voluntat de parlar amb Maragall.