Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Colau en fora de joc a l’hora de gestionar la pandèmia

Demana responsabilitat davant l’increment de queixes per molèsties en domicilis per possibles festes i que està recollint informació sobre l’activitat de la discoteca Opium a la seva terrassa

Redacció
Redacció 02/06/2020

Incapacitat del govern de Barcelona per actuar contra els poderosos que no compleixen les normes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts “responsabilitat i prudència” als ciutadans davant l’increment de queixes a la Guàrdia Urbana per molèsties en domicilis a causa de possibles festes. Colau ha constatat que els retrobaments estan permesos fins a 10 persones, però ha demanat no saltar-se les normes sobre el confinament ni tampoc les generals de convivència. Pel que fa a l’activitat de la discoteca Opium, que ha despertat crítiques entre veïns, Colau ha indicat que s’està recollint informació per veure si s’ha produït algun incompliment, tot i recordar que està permès obrir les terrasses. De fet, la Guàrdia Urbana va passar per allà dissabte a la nit, de moment sense posar cap multa.

Colau ha indicat que tot i que els retrobaments familiars estan permesos fins a 10 persones, cal respectar les regles “per no fer passes enrere”. “Si hi ha hagut alguna situació on s’ha superat el nombre de persones o no s’han respectat les distàncies, la Guàrdia Urbana obre expedient i en cas que hi hagi infraccions clares es procedeix a sancionar”, ha indicat. També ha recordat que, en general, no està permès fer soroll i molestar els veïns.

 

En el cas de la discoteca Opium, després de les queixes de persones i entitats com l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Colau ha explicat que s’està reunint tota la informació per part de la Guàrdia Urbana i del districte, i ha indicat que els agents ja van passar per la terrassa de la discoteca i van fer un “advertiment”. Ha apuntat que les terrasses estan permeses, però que cal mantenir les distàncies. “Si hi hagués incompliment, es procediria a la sanció”, ha afegit.

 

Des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta han lamentat a través de Twitter que hi hagi “festes a les discoteques jugant al límit de les normes” i que els locals “abusin de saturar terrasses i allargant horaris”.

Sobre la revetlla de Sant Joan, ha remarcat que caldrà evitar les aglomeracions i respectar les distàncies, i no podrà ser una celebració com la dels altres anys.

Reobertura d’escoles, malgrat que els pares no volen portar els seus fills com s’ha vist en el territori

D’altra banda, sobre la possible reobertura d’escoles la propera setmana si Barcelona passa a fase 2, Colau ha indicat que estan treballant per veure com es pot fer, i ha defensat la necessitat d’obrir els centres de nou “per garantir els drets de la infància i com a garantia de la igualtat d’oportunitats”. “Sempre hem dit que volíem reobrir, sabem que té unes certes dificultats i que s’ha de fer de la mà de la comunitat educativa”, ha apuntat.

Relacionats