Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Colau celebra l’aprovació dels PGE: “Ens deien que Espanya era irreformable”

Defensa que l’Ajuntament de Barcelona frena el 90% dels desnonaments

Agències 06/12/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’alcaldessa de Barcelona i líder de BCComú, Ada Colau, ha celebrat aquest dissabte l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2021, i ha reflexionat: “A Catalunya se’ns deia que Espanya era irreformable, de dretes pràcticament feixista. Però sabíem que no era veritat”.

En la seva intervenció telemàtica de la reunió del Consell Federal d’Unides Podem, Catalunya en Comú-Podem i Galícia en comú, Colau ha argumentat que els PGE han evidenciat que a Espanya existeix “una majoria republicana i progressista”. Ha expressat “tota l’empatia” amb aquelles persones voluntàries que al llarg de la crisi que ha generat la Covid-19 han ajudat i atès a col·lectius vulnerables, i que ara acudeixen als serveis socials dels consistoris.

LLOGUERS I DESNONAMENTS
Malgrat que ha valorat positivament la regulació del preu dels lloguers que es preveu en la propera llei d’habitatge, ha augurat grans pressions perquè considera que “el ‘lobby’ immobiliari especulatiu és molt potent”. Quant al decret que concerneix als desnonaments, ha considerat “immoral que es mantinguessin els desnonaments de famílies vulnerables” durant el confinament arran de la pandèmia.

Tot i que ha assegurat que la Unitat Antidesnonaments que ha creat l’Ajuntament frena, segons ella, fins al 90% dels desnonaments a Barcelona, ha considerat que la solució real a la situació habitacional passa per crear lleis que protegeixin els col·lectius més vulnerables.

COMERÇ DE PROXIMITAT
Colau ha demanat a la ciutadania fer els compres nadalenques a comerços locals i de proximitat perquè generen ocupació i “paguen impostos aquí, a diferència d’Amazon”. D’aquesta manera, ha reclamat no comprar a multinacionals com Amazon i ha posat en valor que el comerç de barri “dona vida, llum i cohesió social”.