Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Colau bat rècords negatius en l’últim baròmetre de Barcelona

Segons els resultats del darrer Baròmetre Semestral de Barcelona publicat aquest dijous, la percepció que la ciutat ha empitjorat ha crescut 14 punts, i se situa en el 59,9% dels […]

Redacció
Redacció 04/01/2019
Ada Colau, en una imatge d'arxiu

Segons els resultats del darrer Baròmetre Semestral de Barcelona publicat aquest dijous, la percepció que la ciutat ha empitjorat ha crescut 14 punts, i se situa en el 59,9% dels enquestats. Una xifra que supera tots els rècords, almenys, des del desembre del 2011 i que mostra el malestar dels barcelonins amb el Govern d’Ada Colau. I és que la consideració que la capital catalana ha millorat sota el mandat dels comuns ha baixat en quatre punts i es troba en el 25,5% dels enquestats. El 12% de les persones preguntades pensa que la situació de Barcelona no ha canviat i es manté igual.

En aquest sentit, la valoració positiva de la gestió del govern municipal també ha caigut 12 punts respecte al juny i la xifra d’enquestats que la considera “dolenta o molt dolenta” (el 42%) també bat rècords negatius pel que fa a les enquestes fetes per l’Ajuntament barceloní des del 2011.

 

 

 

 

Pel que fa als principals problemes que detecten els barcelonins a la seva ciutat,  la percepció que la inseguretat és la principal preocupació ha augmentat 15 punts respecte a la darrera enquesta del juny. La inseguretat desbanca així del primer lloc a la preocupació per l’accés a l’habitatge, que ocupa el segon lloc per davant de l’encaix de Catalunya a Espanya. D’altra banda, el principal problema personal dels barcelonins és l’atur i les condicions de treball per davant de l’encaix de Catalunya a Espanya, la inseguretat, els problemes econòmics i l’accés a l’habitatge. I, davant aquest panorama, els comuns s’han decantat per aprofitar el fet que la majoria dels enquestats donen suport a la connexió del tramvia per la Diagonal i recuperar aquesta iniciativa.