Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Ciudadanos s’enfada amb Societat Civil Catalana perquè “abraça tesis socialistes”

Carrizosa avança que s’estan plantejat fer un acte reivindicatiu l’11-S

Agències 26/08/2019

El president de Cs al Parlament i membre de l’Executiva Nacional del partit, Carlos Carrizosa, ha acusat l’entitat contrària a la independència Societat Civil Catalana (SCC) d'”abraçar les tesis” de Pedro Sánchez i del PSC, i li ha demanat que rectifiqui la seva estratègia.

“Temo que SCC està abraçant les tesis del socialisme a Catalunya, temo que aquesta associació miri de no ser incòmoda a les tesis de Sánchez. És el que es desprèn de les darreres declaracions del seu president, Fernando Sánchez Costa”, ha exposat en una entrevista d’Europa Press.

Carrizosa ha demanat que l’entitat rectifiqui, perquè considera que el que hauria de fer és mobilitzar els catalans contraris a la independència, i no “prendre partit en la confrontació política per uns partits constitucionalistes o per uns altres”, com, al seu parer, està fent.

Des del partit taronja consideren que SCC hauria de ser un contrapès a l’estratègia del nacionalisme català que ha fet “una feina ímprobe durant dècades per col·locar els seus satèl·lits” en col·legis professionals, corporacions públiques, sindicats, gremis i associacions empresarials.

“No existeix una mobilització contra la hipermobilització del nacionalisme en la societat. Això és una assignatura pendent en la societat catalana i, per això, dic que hi ha molta feina a fer per a una associació que es diu Societat Civil Catalana”, ha reflexionat.

Així, Carrizosa demana a l’entitat que fomenti la participació ciutadana: “El nacionalisme ha col·locat els seus peons a tot arreu. SCC hauria de tenir un paper de foment de la participació ciutadana en tots aquests òrgans que articulen el teixit social i civil”.

El president de SCC, l’exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa, s’ha vist embolicat aquest estiu en alguna polèmica, com quan va apostar per canalitzar el moviment social que dona suport a l’independentisme cap a un objectiu de millorar Catalunya i tot Espanya: “No pots dir ‘no’ a dos milions de persones”.

Diada i sentències

Carrizosa ha anunciat que aquest any el seu partit tampoc no participarà en els actes de la Diada de l’11 de setembre que organitza el Govern del president Quim Torra en considerar que és un Executiu “segrestat pel nacionalisme”. Ha explicat que estan valorant si fer en aquesta mateixa data “algun acte reivindicatiu per a la meitat de Catalunya que vol constatar que l’11 de setembre no és la Diada de tots perquè és la Diada del nacionalisme”, i recorda que Cs aposta per traslladar aquesta festa al 23 d’abril, Sant Jordi.

Sobre la propera sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l’1-O, ha assegurat que el seu partit l’acatarà sigui quina sigui, i ha considerat que tots els partits haurien de fer el mateix: “Ja li avanço que l’acatarem, cosa que el separatisme no fa”.

Preguntat per la probable mobilització del soberanisme al carrer quan es conegui la sentència, s’ha mostrat partidari de no entrar en una dinàmica de replicar les protestes independentistes amb manifestacions de defensors de la unitat d’Espanya.

“A Catalunya no serveixen els manifestòmetres, a Catalunya serveixen les urnes i, el constitucionalisme, després d’aquell cop de l’octubre –del 2017–, va aconseguir la victòria de Ciutadans en aquelles eleccions”, ha conclòs, en al·lusió al resultat dels comicis catalans del desembre d’aquell any.