Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Castel (ERC) creu que Sánchez intenta “desactivar la bomba” amb els indults

|

- Publicitat -

La senadora d’ERC i membre de l’Assemblea del Consell d’Europa Laura Castel creu que l’organisme “marca el camí a la justícia espanyola” amb els presos i els exiliats. Després que l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa hagi aprovat l’informe que demana l’alliberament dels presos i la retirada de les euroordres, Castel ha assegurat que aquest és el camí que ha de seguir la justícia espanyola per estar “homologada als estàndards europeus”. A més, Castel ha defensat que el primer efecte de l’aprovació de l’informe és el fet que el govern espanyol aprovi els indults aquest dimarts. “Estan intentant desactivar aquesta bomba”, ha dit.

Publicitat

Afirma que el dictamen és “oxigen” per resoldre la qüestió de forma negociada i assegura que Catalunya “s’hi compromet”

El president del Govern, Pere Aragonès, ha considerat que el dictamen del Consell d’Europa aprovat aquest dilluns al vespres que reclama l’alliberament dels presos de l’1-O i la retirada de les euroordres és un “clar missatge” a la justícia espanyola que “marca el camí” per “revertir la repressió i la causa general contra l’1-O”. El màxim representant del govern català també ha opinat que, des del seu punt de vista, la postura del Consell d’Europa és “oxigen” per a la resolució “del conflicte entre Catalunya i Espanya mitjançant la negociació i la democràcia”. Aragonès ho ha dit a Twitter, en una piulada en què acaba escrivint: “Catalunya s’hi compromet”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et pot interessar  Europa avisa Andorra que el judici contra l'activista Mendoza té "un efecte esgarrifós" en la defensa dels drets humans
Publicitat

Més notícies

Opinió