Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Canvis a la cúpula dels Mossos pel fitxatge pel Barça de Ferran López

David Boneta s’incorpora a la direcció operativa al costat de Miquel Esquius i Joan Carles Molinero. Carles Anfruns és el nou cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i Marta Fernández la primera dona al capdavant de la Regió Policial de Barcelona

Avatar
Agències 07/04/2021
David Boneta, en una foto d'arxiu, s'incorpora a la direcció operativa de Mossos.

El comissari Ferran López, el fins ara número 2 del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, serà el nou responsable de seguretat del FC Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN. Està previst que López s’incorpori en els propers dies al Barça després de 31 anys al cos i com a conseqüència de la marxa es produeixen diversos canvis en l’organigrama policial, informa Mossos en un comunicat. Entre altres, la comissària Marta Fernández serà la primera dona que assumeix el comandament màxim a la ciutat de Barcelona. López va ser el cap dels Mossos durant l’aplicació de l’article 155, un cop Trapero va ser destituït. Quan el major va ser absolt i va tornar a comandar el cos ho va fer amb López com a segon.

El comissari David Boneta, fins ara cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, passa a formar part de la direcció operativa del cos, juntament amb el comissari Miquel Esquius i el comissari Joan Carles Molinero. Per la seva banda, el comissari Carles Anfruns, fins ara cap de la Regió Policial de Barcelona, assumeix les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial mentre que la comissària Marta Fernández passa a ser la primera dona que agafa el comandament màxim a la capital catalana.

Fernández era fins ara la màxima responsable de la Comissaria General d’Investigació Criminal i la substituirà l’intendent Antoni Rodríguez, que ocupava el lloc de sotscap en aquesta comissaria. Segons una nota de Mossos d’Esquadra enviada aquest dimecres, l’organització policial, amb el major Trapero al capdavant, agraeix al comissari Ferran Lopez els anys de servei a la ciutadania des de diferents àmbits del cos i en destaca la “dedicació” i “lleialtat” a la institució durant tres dècades.