Dimecres, 19 de Febrer de 2020 - Edició 573
La República

Canadell “exigeix” la unitat de l’independentisme i veu “trist” les disputes entre ERC i JxCat

“Quin és el veritable motiu de la no-unitat?”, es pregunta el president de la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona

Avatar
Agències 21/08/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

El president de la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona, Joan Canadell, assegura que la pròxima Diada de l’Onze de Setembre ha de tenir com a únic objectiu “exigir unitat” a l’independentisme i lamenta les disputes entre ERC i JxCat pel lideratge d’aquest espai polític. Canadell veu “trist” que hi hagi aquestes disputes i posa en dubte que el veritable motiu de no reeditar Junts pel Sí el 21-D fos “ampliar la base”.

En una piulada a Twitter, diu que s’està “cada cop més lluny de l’objectiu de tots per tal d’assolir l’objectiu d’uns”. Canadell ha fet la piulada acompanyant una notícia en el diputat de JxCat a la presó Jordi Sánchez acusa ERC de voler un avançament electoral.

Les exportacions catalanes augmenten un 2% en el primer semestre de l’any

Avui, d’altra banda, s’ha conegut que les exportacions catalanes van augmentar un 2% el primer semestre de l’any en comparació amb el mateix període del 2018, amb un valor total de 37.374,9 MEUR, segons recull l’estadística que periòdicament publica el Ministeri d’Indústria. Aquestes exportacions suposen un 25,4% del total de l’Estat. Per sectors, el de productes químics, els de bens d’equip i el de l’automòbil lideren el rànquing. Mentre els dos primers han augmentat -4,9% i 3,7%, respectivament-, el del sector de l’automòbil va registrar una davallada del 16%. Per països, França va ocupar la primera posició de les exportacions catalanes, seguit d’Alemanya i Itàlia. Per demarcacions, les exportacions va creéxer a totes a excepció de Lleida, on van baixar un 4,1% fins als 903,9 MEUR. A Tarragona van augmentar un 8,2% amb un total de 4.357,1 MEUR, a Girona un 5,5% amb un total de 2.821 MEUR i a Barcelona un 1% fins als 29.292,9 MEUR.

Al conjunt de l’Estat, en canvi, les exportacions van créixer un 1,7% en el primer semestre i van assolir els 147.408 MEUR, màxim històric del període. Entre els principals sectors, van créixer les exportacions de bens d’equip (6,7%); alimentació, begudes i tabac (3,5%) i productes químics (3,2%). En canvi, les del sector automòbil van baixar un 5,7%. Per origen, les dirigides a la Unió Europea (UE) van augmentar un 1,5% entre gener i juny en comparació amb el mateix període de l’any passat. D’altra banda, les que van anar a tercers destins van augmentar un 2,2%, amb increments a Amèrica del Nord (10,6%), Àsia –sense Orient Mitjà- (8,9%), Àfrica (5%) i Oceania (2,9%). Per contra, es van reduir les dirigides a Orient Mitjà (13,4%) i Amèrica Llatina (2%).

Relacionats