Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Calviño afirma que la posició del Govern central sobre el Prat la marca Pedro Sánchez i resta importància al ‘no’ de Yolanda Díaz

Asens pregunta a Raquel Sánchez: “Què hi té a veure l’aeroport amb la taula de diàleg?”

Redacció
Redacció 13/09/2021

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assenyalat que la posició del Govern central sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat la marca el president del Govern central, Pedro Sánchez, i ha llevat importància a la discrepància de la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que s’ha mostrat contrària al projecte per l’impacte mediambiental. Quan li han preguntat per la posició de Díaz, que la setmana passada va escenificar el seu desacord a visitar l’espai natural de la Ricarda, que es veuria afectat per l’ampliació, Calviño ha indicat que la posició del Govern central és la que ha marcat Sánchez i que tots els ministres la tenen “molt clara” tot i que “hi pot haver matisos o comentaris públics una mica diferents”.

Així, ha defensat que la posició del Govern central és “coherent” i que totes les infraestructures s’han de fer amb “ple respecte” de la normativa mediambiental i el “mínim” dany a l’entorn, en unes declaracions a Telecinco, recollides per Europa Press.

LA PILOTA ÉS A LA TEULADA DE LA GENERALITAT
Així, Calviño ha reiterat que el Govern central ha plantejat aquesta inversió, xifrada en 1.700 milions d’euros i paralitzada després de l’oposició del president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè creu que és bona per a l’economia catalana i “per tant” per a l’espanyola. D’aquesta manera ha lamentat que la Generalitat no tingui una posició “gaire clara” i “madura” sobre aquesta qüestió tot i que ha mostrat esperança que la situació “es canalitzarà” i es reprendrà l’acord. Així, ha indicat que el Govern central “sempre” està obert a parlar i dialogar tot i que ha advertit que la decisió depèn d’Aragonès. “La pilota és a la teulada del Govern de la Generalitat”, ha assegurat.

Embolicant més la troca, Jaume Asens, correligionari de la ministra Díaz, ha preguntat a Raquel Sánchez, socialista “què hi té a veure” el Prat amb la taula: “És una discrepància mediambiental”. Així ho ha traslladat en referència a les declaracions de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que aquest dilluns ha considerat “lògic” que l’ampliació de l’aeròdrom aparegui en la taula de diàleg, després que el Govern central ha anunciat la suspensió de la inversió de 1.700 milions pel desacord amb la Generalitat sobre l’afectació de l’espai natural de la Ricarda.

“No defugirem parlar d’aquest tema ni de qualsevol altre. Però són taules diferents”, ha dit en sengles entrevistes a Ràdio 4 i La 2 perquè considera que la taula de diàleg no és un espai que s’hagi constituït per parlar d’infraestructures i inversions, tot i que cada part pot proposar els assumptes que consideri, ha afegit. Davant d’això, Asens ha recalcat que el Tribunal Constitucional, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o el delicte de sedició “formen part del conflicte català. “Però l’ampliació de l’aeroport què hi té a veure? És una discrepància mediambiental”, ha resolt.