Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Calvet creu que la xifra de mascaretes de l’Estat “és una broma de mal gust” i avisa que “se’n necessitaran moltes més”

El conseller de Territori reclama un pla de diagnosi “clar” per saber quants contagis hi ha

Avatar
Agències 13/04/2020
Primer pla del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent els mitjans al Parlament el 4 de març de 2020 (Horitzontal)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha considerat que la xifra de mascaretes que l’Estat ha enviat a Catalunya és “una broma de mal gust”, hores després que el titular d’Interior, Miquel Buch, assegurés que amb les 1.714.000 unitats el govern espanyol “es riu a la cara dels catalans”. Per a Calvet, “algú s’hauria d’haver adonat que és una xifra capritxosa” i, per tant, s’hauria d’haver “rectificat”. De totes maneres, el dia abans que es comencin a repartir als accessos del transport públic de Catalunya el conseller de Territori ha avisat que “se’n necessitaran moltes més”.

En declaracions al Telenotícies de TV3, el conseller també ha lamentat que el govern espanyol hagi aixecat el confinament total i ha remarcat que això no s’hauria d’haver fet sense tenir abans un pla de diagnosi “lar” amb testos massius a tota la població per saber quants contagis hi ha. “Tot el que no passi per un pla de diagnosi clar i un desconfinament gradual és precipitat”, ha insistit.Malgrat les discrepàncies amb l’executiu espanyol, Calvet ha remarcat que “el Govern governa” i, per tant, ha plantejat “diverses mesures” per fer front a la situació i que els treballadors puguin fer el retorn a l’activitat “amb les màximes condicions de seguretat possibles”.