Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Borrell, sobre l’activitat del President a l’exterior: “No segueixo amb gaire detall què fa el senyor Puigdemont, la veritat”

No té “ni idea” de què fa el president a l’exili

Avatar
Agències 16/09/2019
Josep Borrell, al nou Alt Representant de la UE

El ministre d’Afers Exteriors, UE i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha afirmat aquest dilluns que no segueix “amb gaire detall” què fa el president català a Bèlgica, Carles Puigdemont, de manera que no sap si està impulsant una mediació internacional de l’organització suïssa Henri Dunant.

“No segueixo amb gaire detall què fa el senyor Puigdemont, la veritat”, s’ha limitat a dir, quan ha arribat a la trobada ‘Paz sin fronteras’, organitzada per la Comunidad de Sant’Egidio i l’Arxidiòcesi de Madrid, en ser preguntat sobre si Henri Dunant s’ha posat en contacte amb el Govern espanyol arran d’una petició de Puigdemont. Segons ha dit, no té “ni idea” de què fa Puigdemont.

Segons el diari ‘El Mundo’, el president català treballa en la mediació d’aquesta organització, que ja va intervenir entre el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i ETA. Per fer-ho, al maig es van reunir amb responsables de la fundació la secretària general d’ERC Marta Rovira -exiliada a Suïssa–; el secretari general de Bildu, Arnaldo Otegi i, en representació de Puigdemont, Josep Lluís Alay.