Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Batussa entre regidors de Ciudadanos a la Paeria

Els tres regidors de Cs a la Paeria han fet un lamentable espectable en protagonitzar una picabaralla judicial i política que ha conclòs amb dos dels tres polítics expulsats del partit i amb Burrel que continuarà com a regidora no-adscrita, per la seva “nul·la voluntat” de col·laborar amb els que suposadament eren els seus companys

Redacció 16/09/2021
Fotomuntatge amb Jose María Córdoba i Ángeles Ribes a l'esquerra i María Burrel a la dreta

L’ajuntament de Lleida ha estat escenari d’una picabaralla entre diversos regidors de Ciudadanos que ha acabat amb l’expulsió del grup municipal d’una de les regidores del partit, Maria Burrel, després de comprovar que té una “nul·la voluntat” de seguir treballant en el grup municipal. Burrel ha estat acusada de “mantenir una agenda pròpia, paral·lela i oculta a la resta del grup”, així com de tenir una actitud de no col·laboració i de presa de decisions unilateral. En conseqüència, a partir d’ara serà regidora no-adscrita, malgrat que conservarà tots els drets individuals al consistori.

Al seu torn, Burrel va començar la crisi més gran institucional interna de Cs Lleida després que iniciés un procés disciplinari contra Ángeles Ribes i José María Córdoba i que ha conclòs amb l’expulsió d’aquests dos regidors del Ciudadanos, que ja estaven suspesos de militància cautelarment. Els dos polítics expulsats de la formació ja van fer saber que en aquest cas “continuarem amb l’acta de regidor, ja que és personal i intransferible” com afirma la Mañana. Cs va obrir un expedient sancionador a Ribes, després que es negués a cedir el càrrec de portaveu a la Paeria a Burrel.

Aquesta picabaralla entre polítics que se suposa que estan en una mateixa configuració esdevé una altra galleda d’aigua freda per Arrimadas. La líder de Cs, entre els militants que han abandonat la formació i els malavinguts, sembla que no guanyi per disgustos, després de donar una pèssima imatge a l’Ajuntament de Lleida.