Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Arrimadas: ”Torra vol fer servir els Mossos com a policia política”

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimdas, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, d’intentar utilitzar els Mossos d’Esquadra com una “policia política” per identificar […]

Redacció
Redacció 21/08/2018
La líder de Ciudadanos a Catalunya, Inés Arrimadas / EP

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimdas, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, d’intentar utilitzar els Mossos d’Esquadra com una “policia política” per identificar persones que treuen llaços grocs.

“Torra vol utilitzar els Mossos d’Esquadra com a policia política. Estic convençuda que no ho aconseguirà, però ho vol fer”, ha advertit en una entrevista de Rac1.

Per a Arrimadas, l’ús polític de la policia catalana es demostra en el fet que els Mossos identifiquin les persones que treuen llaços grocs i pengen banderes espanyoles, però no a les que pengen aquests símbols.

Així, ha preguntat quin és el criteri pel qual els Mossos identifiquen aquestes persones i ha sostingut que és “un criteri absolutament polític”.

Per això, ha explicat que Cs ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, i ha assegurat que defensaran “el dret de la gent a tenir un espai públic de tots”.

“Callar el constitucionalisme”

Així mateix, ha alertat que Torra pretén “utilitzar la policia per a les seves finalitats, per callar el constitucionalisme a Catalunya”, i que, al seu judici, quan va dir que cal atacar l’Estat també significa que vol atacar els catalans no independentistes.

Arrimadas ha assenyalat que penjar llaços grocs a l’espai públic “pot ser una infracció administrativa” i ha demanat que els ajuntaments actuïn per retirar-los.