Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Arrimadas mostra enyorança de models d’educació passats i avala un 155 educatiu

La líder de Ciudadanos, amb l’estil retòric poc amant de la calma que la caracteritza, ha afirmat que donarà suport al mecanisme que sigui necessari per fer complir la sentència del Supremo

Agències 24/11/2021

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha avalat aplicar un 155 només en l’àmbit de l’educació com ha proposat el líder del PP, Pablo Casado.

“Donarem suport al mecanisme que sigui”, ha afirmat en declaracions als periodistes des del Congreso alhora que ha criticat que el PP aixequés la suspensió de l’autonomia a Catalunya quan, segons ha dit, encara no s’estaven complint les lleis.

Arrimadas s’ha dirigit al president espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que actuï i ha afegit que ara “ja no té excuses” després de la decisió del Tribunal Supremo que confirma el 25% en castellà a les escoles de Catalunya.

Caldria recordar-li a la legalista senyora Arrimadas, que precisament Plataforma per la Llengua també denuncia que molts establiments no respecten la llei, que obliga a que la informació comercial estigui almenys en català. No obstant això, casualment aquests assumptes no han llevat la son a la líder de Ciudadanos.

“Em temo que Sánchez s’agenollarà una altra vegada davant el separatisme i ens deixarà desemparats a les mans sectàries del Govern”, ha dit.

Arrimadas ha celebrat la decisió del Supremo i ha considerat una “pena i vergonya” que s’hagi de recórrer als tribunals. En aquest sentit, ha denunciat que els “constitucionalistes catalans” porten dècades abandonats i que han estat “trepitjats” pels nacionalistes.

Davant la “xuleria” del Govern català, que ha enviat una carta als centres eductius instant-los a no canviar res, Arrimadas ha preguntat al president espanyol què farà. “Seguiran pactant amb ells? Que apliquin els mecanismes al seu abast. És un pols a Espanya i a l’Estat que no pot guanyar el nacionalisme”, ha conclòs.

En aquest context, ha avisat que si el president Sánchez continua “agenollat” davant el nacionalisme “ja no li quedarà més dignitat per perdre”. Altre cop, sembla que Arrimadas no ha deixat polític per criticar, amb exepció de Ciudadanos, que no es garie amant de l’autocrítica.