Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

‘Argentina amb Catalunya’: personalitats del país signen un manifest de suport als presos polítics i contra la repressió

Es presentarà demà a Buenos Aires

Redacció 26/11/2019
Imatge del judici de l'1-O

‘Argentina amb Catalunya’. Aquest és el títol del manifest signat per diverses personalitats argentines per expressar el seu suport als presos polítics catalans i manifestar-se contra la repressió de l’estat espanyol envers el sobiranisme. “El conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol requereix una solució política i el respecte als drets dels i les catalanes a decidir sobiranament el seu futur”, diu el text que es presentarà demà a Buenos Aires, segons  l’agència argentina Télam.

Pel que fa a la sentència del Tribunal Suprem, els signants del manifest -entre els quals hi ha Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau; Hebe de Bonafini, membre del col·lectiu Madres de la Plaza de Mayo; Estela de Carlotto, d’Abuelas de la Plaza de Mayo; Fernando Pino Solanas, senador argentí i director de cinema; i Miguel Ángel Estrella, ex-ambaixador d’Argentina a l’Unesco- apunten que “és un pas més en la judicialització del conflicte català i dificulta la resolució política del mateix”.