Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Aragonès respecta el procediment intern de Junts i creu que és important tenir el Govern més sòlid com més aviat millor

El president de la Generalitat està a l’espera de la resolució del proper divendres

Agències 03/10/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, durant el discurs institucional amb motiu del cinquè aniversari de l'1-O Data de publicació: dissabte 01 d’octubre del 2022, 14:04 Localització: Barcelona Autor: Arnau Carbonell / Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, respecta el procediment intern de Junts, que dijous i divendres consultarà a la militància si vol que el partit continuï formant part del Govern. Segons fonts de la Presidència, el més important és tenir el Govern més sòlid com més aviat millor per poder seguir treballant amb intensitat, pensant en la ciutadania i per complir l’acord de govern. Segons aquestes mateixes fonts, el president ha mostrat tot el seu compromís amb aquest acord de govern, també en el debat de política general, així com en la voluntat de resoldre el conflicte polític. Aragonès resta a l’espera de la resolució del proper divendres.

 

6.465 militants de Junts podran votar el 6 i 7 d’octubre si volen que Junts continuï al Govern, en una pregunta amb tres opcions: sí, no i en blanc. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha defensat que el seu partit ha fet “renúncies” i ha lamentat que Aragonès no hagi fet “cap contraproposta”. “Cap gest d’ERC. Nosaltres hem baixat dos o tres esglaons”, ha resumit.