Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aragonès: “No té sentit demanar el vot d’ERC i avalar la presó del seu líder”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha condicionat el suport d’ERC als pressupostos generals de l’Estat a un canvi de posicionament de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat en relació […]

Redacció
Redacció 03/09/2018
Pla curt del vicepresident del Govern, Pere Aragonès / ACN

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha condicionat el suport d’ERC als pressupostos generals de l’Estat a un canvi de posicionament de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat en relació a les penes que demana per als líders independentistes empresonats. “No té gaire sentit que d’una banda s’estigui demanant a ERC que voti els comptes i per una altra s’avali la presó del seu líder”, ha assenyalat Aragonès en una entrevista a El Pais.

“Si Junqueras és un bon soci per als Pressupostos no pot ser un rebel maligne que ha de passar-se 30 anys a la presó”, ha continuat. Aragonès ha insistit que els líders independentistes “complien amb la voluntat popular” i no van fer res “il·legal”. D’altra banda, el vicepresident del Govern s’ha mostrat convençut que s’acabarà celebrant un referèndum pactat.

Aragonès també ha avançat que “una condemna pel procés seria un error irreparable, fins i tot més gran” i ha reiterat que “tota la causa ha estat molt qüestionada, no només per l’independentisme sinó també per una banda de la comunitat acadèmica o d’altres jurisdiccions”. El vicepresident del Govern també ha denunciat que “el procés no té les garanties que deuria” i ha manifestat que la resposta que hi pugui haver davant una condemna “hauria de ser la que generi més consens en la societat catalana”.

Aragonès ha pronosticat que s’acabarà celebrant un referèndum pactat i ha afegit que “la qüestió és si comencem a treballar en això o esperem que la situació es degradi més”. “La segona opció seria irresponsable”, ha comentat.

D’altra banda, el dirigent republicà també ha carregat contra Ciutadans, a qui ha acusar de voler la “confrontació” arran de la polèmica dels llaços grocs. “Si des del 16 d’octubre de l’any passat hi ha llaços grocs a l’espai públic, per què la polèmica surt a l’agost. Estem davant la versió 2.0 de la recollida de signatures contra l’Estatut”, ha criticat.