Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Aragonès i El Homrani carreguen contra la deslleialtat de Colau

Li repliquen que el Govern ja treballa per fer front al coronavirus a les residències i li recorden el Pla Clínica Social i el reforç de personal als centres de gent gran

Redacció
Redacció 04/04/2020

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han replicat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que el Govern ja treballa per fer front al coronavirus a les residències. A través de missatges a Twitter, el també conseller d’Economia ha recordat que aquesta setmana l’executiu ha posat en marxa el Pla Clínica Social -amb 128 persones traslladades a mútues de treball-, i l’activació de 500 voluntaris de formació professional. El Homrani també ha destacat el reforç de material i personal als centres de gent gran: 76.000 equips de protecció individual, 27.698 mascaretes FFP2, 29.021 mascaretes quirúrgiques, 9.362 bates, 50.669 guants i 1.593 ulleres de protecció.

El conseller d’Afers Socials ha subratllat que el Govern també ha treballat per traslladar 128 persones malaltes o amb símptomes del coronavirus de residències a tres clíniques privades. I que, a més, busca altres espais per buidar centres i assegurar el correcte aïllament i atenció assistencial de la gent gran.

Aragonès i El Homrani han replicat així a Colau, que aquest divendres ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï ja a les residències, si cal amb trasllats massius aquest cap de setmana. Colau ha tornat a alertar que el 70% de residències de la ciutat podrien estar afectades pel coronavirus, “lluny del 30% que diu el Govern”. Així li ha traslladat al president abans de comparèixer davant dels mitjans.

“Cal dimensionar correctament el problema i cal un pla de xoc immediat amb els recursos suficients. I si cal passar-se el cap de setmana fent trasllats fer-ho”, ha indicat Colau, que ha afegit que “es tracta de salvar vides”. “Hem de ser sincers: la previsió inicial del Govern no s’ha complert. La dimensió és molt més gran”, ha insistit.