Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Aragonès demana a JxCat “propostes concretes” per resoldre el conflicte polític amb l’Estat

El president diu que està “disposat a escoltar” les seves idees després dels mals resultats a l’auditoria

Redacció 30/08/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró Data de publicació: dimarts 30 d’agost del 2022, 09:39 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat als consellers del Govern que són membres de JxCat que facin “propostes concretes” sobre “la resolució del conflicte polític amb l’Estat espanyol” durant la reunió del Consell Executiu.

Segons ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, Aragonès ha instat els consellers a fer aquestes propostes i també als seus partits a traslladar-les als “òrgans que ja existeixen de coordinació” entre ERC i JxCat.

D’aquesta manera, el president respon a les crítiques de Junts, que van suspendre’l en l’àmbit de l’eix nacional en una auditoria que analitzava el grau de compliment dels acords de l’executiu. “No podem seguir així”, va advertir el secretari general de la formació, Jordi Turull.

El mateix Aragonès ha posat sobre la taula de la reunió del Consell Executiu aquesta auditoria “i ha traslladat al conjunt dels membres del Govern que està disposat a escoltar totes les propostes, també en aquest àmbit”, tant a la reunió ordinària de l’executiu com els espais de coordinació entre els dos socis a la Generalitat.

Aragonès defensa el bon funcionament del Govern

Sobre l’impacte que aquesta auditoria i que les reiterades crides dins de Junts a sortir del Govern tenen sobre el funcionament de l’executiu, ha defensat que s’està “treballant bé” i que “hi ha confiança absoluta del president cap a la totalitat del Govern”. “Els consellers estan centrats en els seus departaments i el que passa en l’àmbit dels partits no n’afecta el dia a dia”, ha subratllat.

Els ressupostos, un dels reptes

Plaja ha aprofitat la seva intervenció per reclamar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 “dins del termini”. “És un dels reptes fixats per l’executiu i una necessitat imperiosa en l’actual context, tant econòmic com global”, ha indicat.

El Govern vol iniciar l’any vinent amb uns comptes aprovats i per això assegura que “el curs polític que avui engega vindrà marcat segur per l’elaboració d’aquests pressupostos”.