Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aragonès coincideix amb el Rei i el saluda després de conversar amb el president de Corea del Sud al Cercle d’Economia

El monarca ha proposat fer-se una foto amb el cap de l’executiu, el mandatari sud-coreà i la resta d’autoritats

Redacció
Redacció 16/06/2021

El president del Govern, Pere Aragonès, ha saludat el Rei Felip VI a l’entrada de l’Hotel W. Barcelona, on se celebra la Reunió Anual del Cercle d’Economia. El cap de l’executiu català s’ha acostat a conversar breument amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-In que estava acompanyat de Felip VI, a qui ha saludat “fredament” segons fonts del Govern. Després d’una conversa breu amb el mandatari sud-coreà, en la qual ha agraït la visita i ha desitjat que la bona relació inversora amb el país asiàtic continuï, el monarca ha proposat fer-se una foto conjunta, on també s’ha inclòs l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aragonès ha sigut l’encarregat d’inaugurar les jornades econòmiques i el Rei de presidir el sopar del primer dia.

D’altra banda, el cap de l’executiu no ha participat de la recepció del monarca a l’arribada, en la qual hi havia el president del Cercle, Javier Faus i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Aquesta trobada ve precedida de la polèmica sobre qui seria el representant del Govern al sopar inaugural de les jornades econòmiques, després que Aragonès declinés l’assistència i la delegués en el vicepresident, Jordi Puigneró, i que aquest comuniqués més tard que tampoc hi anirà. Finalment, va ser la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui va accedir a representar la Generalitat en aquest acte.

Pla obert del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el rei d’Espanya, Felip VI, el president sud-coreà, Moon-Jae In, la ministra Nadia Calviño i Reyes Maroto i l’alcaldessa Ada Colau, . 15 de juny del 2021. (Horitzontal)

Les conferències econòmiques no acostumen a comptar amb presència monàrquica, a excepció del cinquantè aniversari, al qual va assistir el rei emèrit. A banda d’assistir, el monarca dirigirà unes paraules als polítics i empresaris entre els quals no hi haurà ni el president del Govern ni tampoc el vicepresident.