Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Aragonès aposta per “enfortir” l’aliança entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona amb la candidatura de Maragall

El candidat d’ERC assegura que es veu “millor” que fa 4 anys i es postula com una via alternativa a Colau i Trias

Agències 31/01/2023

El president del Govern, Pere Aragonès, aposta per “enfortir” l’aliança entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona amb la candidatura d’Ernest Maragall. En un acte a l’auditori AXA aquest dimarts al vespre, Aragonès ha reivindicat que ERC treballa pels “consensos” que fan “avançar el país”. “Barcelona necessita tornar a comptar amb un alcalde que tingui com a prioritat tota la ciutadania, un projecte que no exclogui ningú”, ha defensat el cap de l’executiu. Així, Maragall s’ha postulat com a alternativa a l’alcaldessa Ada Colau i al candidat de Junts, Xavier Trias: “El llegat de Trias va ser Colau. El llegat de Colau és una Barcelona enfadada i dividida. La via Maragall aturarà el pèndol”.

 

Maragall intenta que la campanya no quedi “reduïda a un debat” entre Trias o Colau o “instal·lat en el no a tot”. En aquest sentit, Maragall s’ha volgut desmarcar d’aquells que asseguren que la capital catalana està en “decadència”. “Pot estar trista, enfadada, poc o mal governada, bruta i amb inseguretat, però no està en decadència”, ha remarcat.

 

El candidat d’ERC ha promès governar “des del lideratge i la complicitat” si aconsegueix ser alcalde de Barcelona. “Som aquí per oferir el projecte que la ciutat espera (…). Estem en disposició de tornar a guanyar”, ha dit el candidat republicà que en les últimes eleccions municipals va quedar primer per poc marge.

 

Propostes de Maragall

 

Maragall ha assegurat que vol “construir una ciutat en positiu que abandoni els retrets i deixi d’enfrontar una part de la ciutat amb l’altre”. El republicà creu que cal “recuperar el centre” de Barcelona, “preservar l’eixample” i “transformar el nord”. Més concretament, Maragall veu urgent “un projecte per Ciutat Vella” dotat de recursos, deixar de “maltractar l’Eixample” i convertir la Sagrera en un “epicentre no de ciutat, sinó de país”.

 

En l’àmbit econòmic, Maragall avisa de la “creixent paràlisis i desigualtat” a Barcelona i buscarà un “nou model productiu” basat en “l’economia del coneixement”, la qualitat del sistema sanitari i els serveis socials, així com en la creació de “nou habitatge assequible”.

 

Aragonès insisteix en el referèndum

 

Al seu torn, el president de la Generalitat veu Barcelona com una “capital digital”, però alerta que ha de ser capaç de generar “prosperitat per a tothom”. “Què seria Barcelona sense la gent que hi viu?”, s’ha preguntat Aragonès, remarcant que cal “crear treballs de qualitat” per facilitat que els joves puguin quedar-se a la ciutat comtal.

 

Ara bé, Aragonès també ha avisat que “l’aposta clara per les renovables” que està fent el seu govern no es pot “deixar en mans” únicament dels territoris que “històricament ho han assumit”. “Barcelona també hi ha de ser, té un gran potencial”, ha recalcat.

 

Pel que fa al debat independentista, Aragonès ha insistit en la seva proposta per un referèndum d’autodeterminació “on tothom se senti inclòs”. “Tant Colau i Collboni que volen votar que no”, ha dit.