Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Aquest és l’article dels presos de JxCat a ‘La Vanguardia’

Aquest matí La Vanguardia ha publicat un article signat per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn titulat: “Pel desbloqueig, sense xecs en blanc”. Un escrit on es […]

Redacció
Redacció 13/04/2019

Aquest matí La Vanguardia ha publicat un article signat per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn titulat: “Pel desbloqueig, sense xecs en blanc”. Un escrit on es posen en relleu els motius dels presos per “acabar amb el bloqueig de la política espanyola que tot ho paralitza”.

L’article posa de manifest la decadència del règim del 78, alhora que reivindica el referèndum de l’1-O. En aquest sentit els signants es disposen a fer política i a dialogar, l’única manera que entenen de solucionar la crisi catalana. Consideren que a partir dels resultats de les eleccions del pròxim 28-A a les Corts espanyoles s’han de crear les condicions per tal abordar la crisi catalana des de la política i el diàleg. Sense la solució a la qüestió catalana mitjançant un referèndum, afirmen, la inestabilitat del govern de l’Estat serà permanent.

Per aquest motiu demanen abordar el problema sense xecs en blanc ni línies vermelles. Alhora que acaben l’article afirmant que ells són la garantia que el tripartit de dretes (PP, Ciudadanos i Vox) no pugui arribar a governar, evitar la temptació del pacte dels socialistes amb Ciudadanos i l’atracció d’una nova aplicació de l’article 155 per part de l’executiu de Pedro Sánchez.

Els signants acaben l’article afirmant que ells són la garantia d’una veu que obrirà la via del diàleg i la negociació d’acord amb el veredicte final de les urnes.