Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Amnistia Internacional denuncia un “ús excessiu de la força” de la policia a les protestes a Catalunya

|

- Publicitat -

.- Amnistia Internacional ha denunciat aquest divendres l’ús “excessiu de la força” per part de la policia antidisturbis durant les manifestacions de protesta contra la sentència a Barcelona i la resta de Catalunya. En un comunicat, l’ONG també critica l’ús “inapropiat” i “injustificat” de les porres i lamenta que es facin servir tècniques com la del carrusel, que consisteix en conduir les furgonetes a tota velocitat contra els manifestants per intentar dispersar-los. “És molt preocupant la forma en què el material antidisturbis està sent utilitzat en el marc d’aquestes protestes”, afirma Amnistia Internacional, que fa una “crida urgent a totes les autoritats” a garantir “el dret a la reunió pacífica”.

Publicitat

“La naturalesa de les mobilitzacions ha estat eminentment pacífica, i tot i que s’han produït alguns actes de violència que han posat en risc a algunes persones, les forces de seguretat han d’actuar amb moderació”, afirmen. Un equip d’AI ha estat sobre el terreny seguint la situació i ha documentat “diversos casos d’ús excessiu de la força”.

 

Així, alerten que s’ha actuat contra persones “que no suposaven cap risc, inclosos periodistes i persones immobilitzades pels agents i que, tanmateix, continuaven sent colpejades al cap i a la part superior del cos”.

 

“En aquests moments amb tanta gent protestant al carrer, la prioritat de les autoritats ha de ser reduir la tensió i permetre que qualsevol persona que vulgui expressar la seva opinió de forma pacífica ho pugui fer de forma segura”, ha defensat la directora d’AI a Europa, Marie Struthers.

 

Crida per frenar “l’escalada de tensió”

 

El director d’Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltrán, ha reclamat a les autoritats que no contribueixin a “l’escalada de tensió al carrer” i que responguin “de forma proporcionada davant dels possibles brots de violència”.

 

“L’ús excessiu de la força i la utilització inadequada de material antiavalots per part de membres de la policia mai pot estar justificat”, defensa.

 

Projectils de la policia

 

AI també ha criticat que s’hagin disparat pilotes de goma o de foam “a molt poca distància per dispersar multituds” o “en llocs semitancats” com el pàrquing de l’aeroport de Barcelona i recorda que va en contra dels “estàndards internacionals”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió