Divendres, 19 de Juliol de 2019 - Edició 358
La República

Mossos per la Demòcracia exposa què s’amaga rere les manifestacions del col·lectiu MosS.O.S

Agents dels Mossos d’Esquadra, convocats per sindicats i pel moviment MosS.O.S, van concentrar-se ahir a Barcelona -tallant la Gran Via i la Rambla de Catalunya- per reivindicar (sobretot) l’equiparació salarial amb […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 13/12/2018
MosSOS es manifestava ahir a Barcelona

Agents dels Mossos d’Esquadra, convocats per sindicats i pel moviment MosS.O.S, van concentrar-se ahir a Barcelona -tallant la Gran Via i la Rambla de Catalunya- per reivindicar (sobretot) l’equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat. Avui, han seguit amb les protestes tallant carrers a l’entorn del Departament d’Interior i tancant-se dins l’edifici per reclamar millores en les seves condicions laborals. Fins aquí la seva versió, però ‘Mossos per la Democràcia’ en té una altra i l’ha explicat via Twitter, on ha assegurat que en la “vergonyosa manifestació” de MosS.O.S s’ha volgut mostrar “una representació que no és real”.

“Aquests que ara diuen que es tanquen al departament… No ens representen. Per demagògics! Per falsejar la realitat aprofitant reivindicacions laborals justes, però tergiversades per interessos”, han escrit. Segons aquest col·lectiu, que també carrega contra els sindicats, “representatius i apolítics […] que els donen suport però es mantenen a l’ombra”,  cal recordar que “les retallades van ser implementades a tots els funcionaris” i “no només als mossos” i que les finances de la Generalitat estan “intervingudes des del 2012”. “Un departament no pot anar per lliure com demanden. Per què no van el dia 21-D al consell de Ministros?”, etziben.

En aquest sentit, apunten que “una ampliació de plantilla, en el nostre cas, ha de ser autoritzada per l’Estat espanyol”, cosa que veuen impossible per “l’estima que té al nostre cos”. De fet, expliquen que – el 2017- ja es van viure “problemes per tirar endavant una nova promoció de mossos” i, d’altra banda, que “ha estat un decret del Gobierno (el decret 8/2010 de reducció del dèficit públic) el responsable de la retallada de sou que MosSOS reclama. “Per què no es manifesten a Madrid? Jusapol venen a Barcelona”, es pregunten des de ‘Mossos per la Democràcia’.

Relacionats