Diumenge, 28 de febrer de 2021 - Edició 948
La República

Zyrcular Foods inverteix 3,5 MEUR en una fàbrica a Seva per elaborar productes alternatius a la proteïna animal

ACN Seva.-L’empresa dedicada a la producció i distribució d’aliments basats en proteïna vegetal Zyrcular Foods ha posat en marxa una nova planta de producció de “proteïna alternativa” a Seva (Osona). […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Seva.-L’empresa dedicada a la producció i distribució d’aliments basats en proteïna vegetal Zyrcular Foods ha posat en marxa una nova planta de producció de “proteïna alternativa” a Seva (Osona). En total, la companyia ha invertit 3,5 MEUR en unes instal·lacions de més de 1.500 metres quadrats que permetran produir, inicialment, un milió de quilos anuals de productes alternatius a la proteïna animal. Els productes aniran destinats a grans cadenes de distribució, operadors del sector ‘foodservice’ i clients industrials d’alimentació. Segons informa l’empresa, la planta es troba en fase de proves i iniciarà la producció a mitjans de març. Serà la primera fàbrica dedicada 100% a l’elaboració de proteïna alternativa a l’Estat.

La companyia informa que, a més, han adquirit uns terrenys al costat de la nova planta amb la previsió de poder ampliar la producció d’aliments de proteïna vegetal i d’altres proteïnes alternatives a mig i llarg termini. La planta de Seva funciona amb energia 100% verda. D’altra banda, també expliquen que Zyrcular Foods oferirà les seves instal·lacions de Seva perquè ‘start-ups’ i empreses tecnològiques del món de l’alimentació de l’Estat i internacionals puguin produir els seus productes en aquesta planta i els puguin distribuir per tot Europa. “Amb aquest nou centre productiu, molts operadors podran reduir la seva petjada de carboni amb producció al mediterrani enlloc d’importar els seus productes”, asseguren.