Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Zelenski fa al Regne Unit el primer viatge a un país europeu des de l’inici de la guerra

ACN Brussel·les – El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, visita aquest dimecres el Regne Unit en el que és el seu segon viatge a l’estranger des de l’inici de la invasió […]

Agències 08/02/2023

ACN Brussel·les – El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, visita aquest dimecres el Regne Unit en el que és el seu segon viatge a l’estranger des de l’inici de la invasió russa, després del desplaçament als Estats Units al desembre. Tot i que a la tornada de Washington també es va reunir amb el seu homòleg polonès, Andrzej Duda, en una aturada al país per arribar a Kíiv, el viatge a Londres és el primer que Zelenski fa a un país europeu. Segons ha confirmat Downing Street, està previst que el president ucraïnès es reuneixi amb el primer ministre britànic, Rishi Sunak, amb qui abordarà principalment l’ajuda militar. Zelenski també es trobarà amb el rei Carles III i farà un discurs al parlament britànic.

Després de la visita a Londres, Zelenski podria dirigir-se a Brussel·les. Les autoritats comunitàries van convidar el president ucraïnès al desembre, un dia després que Zelenski aterrés a Washington en el seu primer viatge a l’exterior des de l’inici de la guerra. Tot i no estar confirmada per motius de seguretat, si es produeix, la visita del president ucraïnès a Brussel·les coincidiria amb la cimera que reunirà aquest dijous els caps d’estat i de govern de la Unió Europea.